Lakverzegeling

Er bestaan veel verschillende soorten lakbehandelingen.
Hieronder staat beschreven wat de verschillende behandelingen inhouden.
Echter is iedere auto uniek en kijk ik graag samen met u naar de meest geschikte behandeling voor uw auto.

Invloeden van de standtijd zijn vaak de wasmethodes en shampoo’s die gebruikt worden. Om een auto goed te wassen dient deze ook gewassen te worden met een PH neutrale auto shampoo

Waxen

Wax is een beschermend middel dat als voornaamste ingredient gebruik maakt van was. Dit is misschien ook wel de meest bekende vorm van bescherming. De flinterdunne laag die achterblijft op je lak is een dun laagje van enkele micron die een bescherming vormt tussen het vuil en de lak van je auto. Waxen kunnen worden onderverdeelt in 2 soorten de carnauba wax en synthetische wax. 

Synthetische waxen

Synthetische waxen zijn er op gemaakt uw auto langdurig te beschermen, door de high-tech technologieën die gebruikt worden is de standtijd van een synthetische wax vele male langer. De glans die behaald wordt is anders ten opzichte van de carnauba wax. 

Sealants zijn speciaal ontwikkelde synthetische waxen welke garanderen voor een vele male langere standtijd dan de standaard synthetische waxen. 

Carnauba wax

Carnauba wax is een natuurproduct en komt van de carnauba palm, en fungeert als de beschermlaag van het blad. Een carnauba wax geeft uw auto een diepe, warme glans, dit wordt ook wel omschreven als de ‘wet-look’. Bij hogere percentages carnauba in de wax zal de glans nog hoger de glans wordt. Carnauba wax heeft een minder lange standtijd.

De beste carnauba waxen zijn voor meer dan 70% gevuld met natuurlijke carnauba. Als op producten wordt aangegeven dat er 100% carnauba wax inzit, geeft dit aan dat de carnauba 100% echt is, maar zegt het niks over de hoeveelheid carnauba wax die in de wax zit.

Voor de beste carnauba waxen wordt er gekeken naar kleur, puurheid en waar het heeft gegroeid. De hoogste kwaliteit carnauba komt uit Noord Brazilië. De gele wax is het puurst en heeft de hoogste kwaliteit. Deze wax wordt gebruikt bij de hoge kwaliteit wax. Sommige fabrikanten verfijnen de gele wax tot een ultra-pure heldere witte wax, om er zeker van te zijn dat de wax de meest hoog haalbare glans geeft. De Carnauba wax is dé wax voor autoliefhebber.

Keramisch coaten

Om de lak van uw auto optimaal te beschermen tegen invloeden als pekel, boomsappen en zure regen, is een keramische coating ontwikkeld. Welke in meerdere lagen aan gebracht kan worden voor een nog langere stand tijd.   

Zo behandelen wij tot in perfectie

Een complete behandeling van het interieur en het exterieur van de auto is gericht op uiterlijk en bescherming.

Het streven is dan ook om uw auto perfecter te maken dan toen uw auto de fabriek uit kwam. Het maakt dus niet uit of uw auto nieuw of gebruikt is.

In dit streven is uiteraard van alles mogelijk.