Interieurbehandeling

Interieur-
Behandeling

Tijdens het rijden ziet u het interieur van uw auto uiteraard vaker dan het exterieur. Daarom is het belangrijk dat het interieur minstens zo goed wordt verzorgd als het exterieur. Omdat er in het interieur veel soorten materiaal worden gebruikt kan niet elk deel hetzelfde behandeld worden. Daarvoor hebben wij een ruim assortiment reinigende en verzorgende producten zodat elk deel de juiste aandacht maar ook de juiste verzorging krijgt.

LEDERBEHANDELING

Leer is een natuurproduct en heeft daarom verzorging nodig. De eigenschappen van leer zijn dat het sterk is maar ook soepel en boven al een lange levensduur heeft. Met de juiste verzorging wordt de kans op slijtageplekken, vlekken, scheuren als gevolg van uitdroging, en verkleuringen van het leer voorkomen. Tevens kunnen schades aan het leder worden behandeld.

Een lederen interieur beschadigd tijdens het gebruik hiervan. Als het leder net nieuw is heeft de structuur een matte uitstraling. Na veelvuldig gebruik krijgt het leder een glanzend effect. Matteren van het leer verbetert de staat van uw bekleding aanzienlijk. Door onze behandeling krijgt het leder weer de matte look terug. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bekleding? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 06-47345107.

Omdat er in de auto-industrie veel soorten leder worden gebruikt, kan niet elk soort leer hetzelfde worden. Enkele voorbeelden van leersoorten die in de auto-industrie gebruikt worden:

Anilineleer

Is leer dat in een vat geverfd wordt, omdat het leer open poriën heeft neemt het de verf op en laat het geen dekkende laag achter. Het is een zachtere leer soort die ook warm aanvoelt. Daarin tegen is het een gevoelige leder soort.

Semi anilineleer

Leer, dat onder toevoegingen van kleurstoffen aniline geverfd wordt. Daarbij mag de natuurlijke print niet bedekt worden. Het is niet zo gevoelig als anilineleer

Suède

Leer gemaakt van buffelhuiden, hoge vlek gevoeligheid vanwege de open poriën.

Nubuck

Een stevig leder met een fluweelachtig oppervlak, doordat de bovenzijde geschuurd wordt. Dit leer is extreem gevoelig

Splitleer

Leer uit de onderlaag van een leerhuid. Wordt voorzien van een gedrukte ‘nerf print’. Dit leer is dan ook drukgevoelig vanwege de gedrukte nerf print. Het wordt veelal gebruikt voor de zijkant en achterkant.

Nappaleer

Leer dat gedekt, door geverfd wordt (beide zijde geverfd). Het plantaardige gelooide nappaleer is over het algemeen niet door geverfd, deze is aan de rugzijde natuurbruin. Het voordeel van nappaleer is dat het erg goed bestand is tegen beschadiging. Het nadeel is dat het stugger aanvoelt.

Alcantara

Alcantara bekleding zie je veel terug in luxere auto’s. Dit omdat het een mooie luxe uitstraling geeft, erg zacht en vlekbestendig. Alcantara is relatief duurzaam en vervaagt niet snel. Het is een veelzijdige meubelstof en kan in heel veel verschillende kleuren worden geverfd. Het is ook gemakkelijk schoon te maken, brandvertragend en (over het algemeen) goedkoper dan leer. Alcantara autobekleding is goed te reinigen en je auto-interieur ziet er na een goede dieptereiniging weer schoon en fris uit.

Gestoffeerde bekleding

De bekleding van onze auto is een belangrijk onderdeel in de waardebepaling. Reden te meer dus om deze goed schoon te houden. Zeker als u uw auto te koop wilt aanbieden is het van groot belang dat de bekleding schoon is en fris ruikt. In veel gevallen is een schone autobekleding dan ook een doorslaggevende factor bij een eventuele aankoop. Wilt u de autobekleding professioneel laten reinigen? Bij Custom Car Care gaan wij deze uitdaging aan. Doordat we gebruik maken van ervaren personeel en hoogwaardige schoonmaak technieken krijgen we vrijwel iedere bekleding weer als nieuw. Uiteraard wordt hierbij de structuur van de stof niet beschadigd en streven we altijd naar een professioneel eindresultaat. Ook als de bekleding van uw auto is vervuild door etensvlekken of oude koffievlekken bent u bij Custom Car Care aan het juiste adres.

Zo behandelen wij tot in perfectie

Heeft u een auto met lederen bekleding die toe is aan onderhoud? Custom-CarCare heeft jarenlange ervaring met het behandelen van lederen bekleding. Breng uw auto vrijblijvend langs en dan kijken we samen naar de beste behandeling voor uw auto.